20 Kasım 2015 Cuma

First Class mı? Business Class mı?

Uçaklardaki First Class Mahremiyeti

Uçağa bindiniz, yan koltuğunuzda oturan kişiyi gördünüz ve baş üstü dolabında boş yer aramaya başladınız. Ama öncelikle, ayrıcalıklı kabinlerin arasından geçmeniz gerekiyor, koltuk genişliklerine, minderlerine veya dünya kadar geniş ayak koyma yerine dikkat etmemeye çalışıyorsunuz, yine de first class'ta veya business class'ta seyahat etmenin nasıl bir şey olacağını düşünmeden edemiyorsunuz.

THY Business Kabin Tanıtımı

Peki first class ve business class arasındaki fark tam olarak nedir? Koltuklar mı? Sunulan hizmet mi?

First class ve business class rahatlığı, havayoluna,uçağın tipine ve seyahatin uzunluğuna göre oldukça farklılık gösterir. Bazı hava yollarında first class hiç yokken (Southwest, JetBlue, Spirit), bazıları ise bu sınıfı business class ile tek bir kabinde birleştiriyor (Air Canada, Delta, Virgin Atlantic).

Kendinize ayrıcalıklı bir koltuk aldığınızda, genel olarak size sunulacak olan

şeyler şöyle:

Koltuklar

Uzun mesafeli ya da uluslararası uçuşlardaki first class ve business class kabinlerinde, tamamen yatabilen koltuklar, eğimli yatar koltuklar veya standart yatar koltuklar görebilirsiniz. En iyi first class koltukları ise, içinde bir çalışma alanı, TV, mahremiyet için bir bölücü ve koridor erişimi olan gerçek anlamda kuşatılmış ve bir odaya benzeyen kabinlerdir.

Kısa mesafeli uçuşlarda ya da iç hat uçuşlarında, her iki kabinde de muhtemelen ekstra genişliği ve aralığı (bir koltuktaki belirli bir nokta ile önündeki koltuktaki aynı nokta arasında olan mesafe) olan standart koltuklar olacaktır.

Genel Koltuk Mesafeleri:

First class - kısa mesafe: 18”-34” genişlik ve 34”-68” aralığında

Business class - kısa mesafe: 18”-34” genişlik ve 33”-80” aralığında

First class - uzun mesafe: 19”-35” genişlik ve 58”-94” aralığında

Business class - uzun mesafe: 18”-34” genişlik ve 55”-65” aralığında

1” (inç) = 2.54 cm (santimetre)`dir

Yiyecek ve İçecekler

First class yolcularına genellikle, business class yolcularına sunulandan daha kaliteli yemekler, şarap ve likör sunulabilir, Her iki sınıftaki yolcular da, çeşitli ikram yiyeceklerinin ve alkollü içeceklerin keyfini çıkarabilir.

Hizmet

First class'ta, yolcu başına düşen kabin memuru sayısı daha fazladır. Bu, daha kişisel bir ilgiyle daha iyi bir hizmet verilmesini sağlar. Yolcuların ihtiyaçlarını önceden fark etmek amacıyla çok iyi bir şekilde eğitim alan kabin memurları, en tecrübeli personelden seçilir.

Mahremiyet ve Konfor

Mahremiyet ve kendine ait olma hissi, first class'ın en iyi yanlarından ikisidir. Business class yolcularının first class bölümüne geçmelerine izin verilmez. Ekonomi sınıfı yolcular ise her iki bölüme de geçiş yapamaz. Tüm bunların yanı sıra, birçok kolaylık barındıran hava limanı özel salonlarına girebilir ve ayrı bir bölümde check-in işlemlerini yaptırabilirler, ancak bu özellikler, hem first class yolcuları hem de business class yolcuları için geçerlidir.

Fiyat

Belki de, first class ve business class arasındaki en büyük fark fiyattır. First class koltukları, business class koltuklarının en az iki katı fiyatına mal olabilir. Yeni büyük uçaklarda özel kabinler ve odalar olan aktarmasız güzergahlar ise, daha pahalı olabilir.

Son olarak

Son yıllarda hava yolu şirketleri, business class kabinlerindeki koltuklarda, sunulan hizmette ve rahatlıkta büyük geliştirmeler yaptı ve yüksek maliyetli first class koltuklarını daha az çekici hale getirdiler. First class’a göre business class, hemen hemen aynı seyahat tecrübesini çok daha az bir maliyetle sunulmaktadır

Her halükarda, hava yolu, güzergah ve uçak tiplerinden dolayı iki sınıf arasında büyük farklar olabileceğinden, biletinizi almadan araştırma yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder