4 Kasım 2015 Çarşamba

Ne kadar Ücretsiz bagaj hakkımız var?

Aldığımız bilet tür ve sınıfına göre uçağın kargo bölümünde taşınabilecek belli bir bagaj hakkı verilmektedir.

Bunu anlamanın en kolay yolu:

Bilet görüntüsündeki ‘OTHER NOTES’; ‘Baggage Allowance’ kısmında bagaj hakkı bilgileri içeren bölüme bakmaktadır.

Haklar için çeşitli ayrımlar vardır:

Havayollarına ve Parkura göre kilogram ya da Parça başı uygulaması vardır

Kilogram konsepti uygulayan havayolların da parça sınırlandırması yoktur.

Parça konsepti uygulanan parkurlarda bu parçaların karşılığında taşınabilecek Kilogram bilgilerini bileti aldığınız yerden veya havayolundan kontrol etmenizi öneririz.

Diğer önemli bir konuda bahsettiğimiz ‘OTHER NOTES’; ‘Baggage Allowance’ kısmında NIL ifadesi geçiyorsa, biletinizde bagaj hakkınızın olmadığı anlamına gelir. Genelde bu uygulama düşük bütçeli havayolları veya ekonomik bilet seçeneği ve özel promosyonlu bilet sunan havayolları tarafından kullanılır. Eğer bu tür bir bileti aldıysanız ve bagajınızda olacaksa satın alma işleminde ekstra bagaj içinde satın alma yapmalısınız veya diğer kanallardan (acenta, kontuar veya havayolu websitesinden) ekstra bagaj hakkı alımını yapabilirsiniz.



Diğer Bilgiler:

Birden fazla havayolu şirketinin ortaklaşa gerçekleştirdiği seferlerde en önemli taşıyıcıya (MSC) ait olan serbest bagaj hakkı kuralları uygulanmaktadır. MSC ise seyahatte en önemli veya en uzun bacağı uçan havayoluna göre belirlenmektedir. Kıtalar arası seyahatlerde uygulamalar değişebilmektedir. Öncesinde kontrol edilmesi uygun olacaktır.

Örnek olarak Türk Hava Yolları Ayrıntılı Bagaj Bilgileri için:

http://www.turkishairlines.com/tr-tr/seyahat-bilgileri/bagaj/turk-hava-yollari-genel-bagaj-bilgisi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Her yolcudan, beraberinde götürdüğü bagaja ismini, ev adresini ve seyahat adresini belirgin şekilde yazmasını öneririz. Bagaj kayıpları veya hasarları, zararın tespit edilmesiyle derhal havaalanında check-in personeline veya ilgili birime (Kayıp Eşya gibi)bildirilmelidir. Tüm havayolu şirketlerinin verilen bagaj için sorumlulukları sınırlı olduğu için, önemli eşyalar el bagajında taşınmalıdır. Her halükarda özel eşyalarınız için gerekirse ek bagaj sigortası yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Ayrıca güncel bagaj bilgilerini lütfen seyahatiniz öncesinde kontrol etmeyi unutmayınız.

Seyahatlerinizi güzel geçmesi dileğiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder