16 Nisan 2018 Pazartesi


2017 Havalimanları Sıralaması



  New York’taki John F. Kennedy Uluslararası Havaalanı, Asya Kıtasında ki artan trafik yüzünden artık dünyanın en işlek 20’si arasında yer almıyor.
 

JFK’yı zorlayanlar arasında Airports Council International’ın sıralamalarına göre, geçen sene 16’lı yılını dolduran Yeni Delhi’deki Indira Gandhi Uluslararası Havaalanı yer alıyor. Indira Gandhi Uluslararası Havaalanı Yolcu trafiği yüzde 14 artarken, Çin'in Guangzhou Havalimanındaki %10 luk artış bu havalimanını 13 ncü sıraya yükseltmiş.


Montreal merkezli ACI, dünya havacılık sektörünün ağırlık merkezinin doğuya kaymasını sürdürdüğünü, Çin ve Hindistan'ın 2020 yılına kadar dünyanın en iyi üç hava seyahat pazarı arasında yer almaya hazır olduğunu belirtiyor.



 Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) tahminlerine göre, Asya Pasifik bölgesinin 2036 yılına kadar 3,5 milyar yolcuya sahip olması, Kuzey Amerika ve Avrupa'nın toplam trafiğinin iki katı olarak olarak ortaya çıkıyor. Havayoluna talepte yaşanan bu artışı karşılamak için, havalimanı genişlemeleri ve dünya çapındaki yatırımlar  için bütçelendirilen 1 trilyon doların yaklaşık yarısı, Asya'da harcanması bekleniyor. 

ACI, Çin havayolu şirketlerinin ABD ve Avrupa'ya daha fazla doğrudan uçuş yapma çabalarının geçtiğimiz yıl hava alanlarındaki yolcu trafiğini artırdığını söylüyor. 

Çin'deki seyahat talebinin, 2040 yılına kadar 3 milyar yolcu daha eklenmesi bekleniyor. Bu rakam, öngörülen küresel yolcu trafiği artışının yüzde 21'ini temsil ediyor. 

Istanbul Atatürk Havalimanı Türkiye’de azalan 2017 de azalan turist sayısına rağmen yükselişini sürdürmesi dikkat çekiyor.

 Diğer Rapor Başlıkları: 

Dünyanın en yoğun havalimanı olan Atlanta, yolcu trafiğindeki düşüşü bildiren ilk 20 arasında sadece bir tanesiydi. Çin'de, Tianjin havaalanı, geçen yıl% 25 daha fazla yolcu bildirirken bölgedeki  Nanjing% 15,5 ve Xian% 13 artış gösterdi. Hindistan'da, Kalküta'daki (eski Kalküta) yolcu trafiği% 27, Haydarabad% 20, Bangalore ise% 13 artış gösterdi. Dubai Havalimanı  uluslarası  yolcu trafiği dikkat çekerken bunu  Londra'nın Heathrow takip ediyor.
 Hava kargo için, Hong Kong ilk sırada yer alırken , Memphis ve Shanghai ile ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. 

Kaynak: http://www.aci.aero


 


x

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder